Usluge Doma

Usluge doma za stare Beli Dvor Đorđević

Naš dom je stacioniran u miran kraj daleko od gradske vreve i buke što garantuje mir i opuštanje, u predelu koji obiluje svežim i čistim vazduhom.

Ishrana doma

Ishrana doma

Kvalitet života je direktno povezan sa kvalitetom ishrane. Stare osobe mogu i zdravijom ishranom da poprave kvalitet života kao i opšte fizičko i psihičko stanje. Naši korisnici imaju uravnoteženu i raznovrsnu ishranu koja podrazumeva 3 obroka i 2 užine. Hrana koju serviramo korisnicima obiluje mineralima, vitaminima, vlaknima i proteinima.

Na našem meniju se najčešće nalazi:

– Hrana bogata zdravim mastima (semenke, jezgrasto voće, maslinovo ulje, puter od kikirikija, tahini)

– Integralne žitarice: (integralni pirinač, hleb i peciva od integralnog brašna, raži, ječma)

– Sveže voće i povrće

– Mleko i mlečni proizvodi: jogurt, kiselo mleko, mladi sir…

– Meso: piletina,junetina,ćuretina, teletina

– Riba: tri puta nedeljhno

Po prijemu u dom svakom korisniku se kreira prilagođen plan ishrane u konsultaciji sa nutricionistom. Praksa je da jelovnik bude prilagođen individualnim potebama korisnika i njihovom zdravstvenom stanju, posebno vodimo računa o željama korisnika, potencijalnim alergijama, osetljivosti i intoleranciji na određene vrste hrane.

Drustveni zivot u domu

Društveni život u domu

Stare osobe se sve više u poznoj životnoj dobi suočavaju sa gubitkom sebi dragih osoba – kroz smrt supružnika, prijatelja, kolega. Uloga radnika koji pružaju podršku starim licima a pre svega naše socijalne radnice je da pokuša na različite načine da popuni prazninu koja je nastala u njihovim životima. Podstičući korisnke da što je više moguće održavaju kontakt sa porodicom i uspostavljaju pozitivnne socijalne relacije sa svojim vršnjacima se kod njih smanjuje osećaj odbačenosti, apatije i beskorisnosti koji nisu neuobičajeni za dati period života. Holističkim pristupom težimo da pristupamo čoveku u totalitetu i da pored osnovnih potreba, zadovoljimo i potebe za pripadanjem, ljubavlju i samopouzdanjem vaših najmilijih.

Drustveni zivot u domu
Smestaj doma (1)
Smestaj doma (2)

Smeštaj doma za stare

Naš dom raspolaže prostranim sobama u stilu apartmana sa prelepim pogledom na okolni pejzaž. U ponudi imamo jednokrevetne sobe, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne kao i jedan poseban apartman za bračni par sa bračnim krevetom.

U sobama se nalazi moderan nameštaj vrhunskog kvaliteta sa pratećom tehnikom koji našim korisnicima garantuju udobnost i razonodu.

Svaka soba ima i svoju terasu; terase su opremljene stolovima i stolicama koji omogućavaju ugodan boravak na otvorenom.

Svaka soba ima svoj toalet.

U ponudi imamo i sobe sa električnim krevetima i antidekubitnim dušecima.

Ako se brinete ko će se starati o Vašem mami, tati ili baki i deki tokom Vašeg godišnjeg odmora tu je „Beli dvor Đorđević“ da Vam pomogne. Dovedite Vašu dragu osobu kod nas nakon čega možete bezbrižno otići na Vašu izabranu destinaciju a mi ćemo joj pružiti posvećenost, pažnju i porodičnu toplinu.